Sista kortfilmsrecensionen är ute

Publicerat den Uppdaterat den

Nu är den sista kortfilmsrecensionen ute! Idag genomlider Felix ännu ett gymnasieprojekt… sitt eget! Den här recensionen förhandsvisades i fredags på NärCon, dit vi var bjudna som gäster, men nu går den även se med ett snitsigt titlecard! 😀

Dessutom hann vi inte uppdatera hemsidan efter att den förra recensionen släpptes, så här kommer även den!

Annons

2 reaktioner till “Sista kortfilmsrecensionen är ute

  GuldGöran sade :
  27 juli, 2015 kl. 16:45

  Jag var verkligen inte beredd på att ni skulle ta med lille bengt i denna kortfilmsserie. Jag älskar lille bengt och det känns ärligt talat som om ni/du gör det fortfarande men eftersom enligt ”filmskapandets regler” så ska den sågas för den är dålig enligt dem. Vad jag känner att ni gjort här är typ vad Daniel Le-musäri sic. gör. Det känns som om den är genomtänkt dålig och i vissa fall gör det så att den blir rolig.

  Ta till exempel introscenen. Det känns inte som att avstånds misstagen mellan Johan och Timmy är planerade eftersom det är fel som begås ganska vanligt och en del regissörer gör det troligtvis omedvetet för att ge känslan att det är panik på riktigt (se aporna som jagar Jaden i After Earth, M. Night jag vet men ändå). Detta skulle däremot kunna vara helt medvetet och detta anser jag ger det ett lager av komedi, man kommer typ in i 16 åriga Felix huvud för att känna hur han tänker, om det är medvetet eller inte. För när filmen gjordes var han filmintresserad men han var samtidigt 16 så det går inte säkert att säga om det är medvetet eller ej vilket jag anser vara smart regisserat. Troligtvis tänkte inte Felix såhär mycket på det när den gjordes vilket är varför det fungerar. Det går genuint inte att veta om det är genomtänkt eller ett misstag.

  Det blir även svårare att avgöra när det finns andra fel som är solklart fel som att Otto dyker upp ur ingenstans vid slutscenen och att Johan har en shotgun, det kan alla och deras mormor se är ett medvetet fel men det är ändå relativt oväntat så det fungerar.

  Jag kanske är partisk men jag tycker Lille Bengt är asbra men jag kan på allvar inte avgöra om Felix tycker om den om man bortser från det att ni lärt av era misstag.

  PS. Sorry för de obligatoriska creeper vibbarna. DS.

   Basse svarade:
   27 juli, 2015 kl. 23:14

   Du har delvis rätt. En del av de ”dåliga” sakerna var menade, och just därför är de fortfarande roliga. Att Macke och Johan Larsson nästan går in i varandra innan de upptäcker att den andre är där och börjar prata är en sådan sak. Andra saker som var menade som skämtsamma funkar inte alls, t.ex. att Otto dyker upp från ingenstans i slutstriden eller att Johan helt plötsligt har en shotgun. Ytterligare andra saker, som de olika avstånden i slutstriden, var inte alls påtänkta utan berodde helt enkelt på att vi var nybörjare.

   Om de här sakerna funkar eller inte beror nog främst på om man som tittare köper det eller inte. Felix tanke, om jag minns rätt, var att just att det skulle komma oväntat och medvetet bryta filmens logik, precis som det tidigare i filmen finns ställen där karaktärerna bryter fjärde väggen och använder medvetet dåliga bortförklaringar (”alla lärarna dog i den där olyckan”).

   Sen tror jag också att Felix är mycket mer kritisk till den här filmen än någon annan, inklusive mig, och det har definitivt färgat av sig på recensionen. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s