Om oss

Vi är ett filmteam från norra Skåne som driver YouTube-kanalen Monte Fjanton. Vi gör humorserier av olika slag – som Felix Recenserar och matlagninsprogrammet Basses Rätt i Skafferiet – samt let’s plays och en och annan sketch och musikvideo. Vi har hållit på med film sedan 2003 när vi alla var 9-11 år gamla, och sedan 2011 har vi aktivt drivit vår YouTubekanal och släppt videor regelbundet.

Monte Fjanton har fyra medlemmar:


Felix

… är vårt främsta ansikte utåt då han leder både Felix Recenserar och spin-off-serien Felix Recenspelar. Han skriver bland annat manus och skådespelar i recensionerna och filmar och provsmakar i BRIS, och gör intromusiken till många av våra serier. Felix har en stor passion för musik och gör egen sådan under namnet Weird Bananas. Förutom det gillar han skräckfilm, fula skjortor och att rappa Wikipediaartiklar.


Basse

… är den som oftast håller i kameran, klipper videorna och organiserar inspelningar. Han leder Basses Rätt i Skafferiet, där han spelar en överdrivet skånsk och smått sadistisk kock, och ligger även bakom Mystikhörnan. Utöver att göra film gillar han att skriva noveller och försök till romaner som aldrig blir klara, det gamla spelet Age of Empires II, och långa promenader från soffan till kylskåpet.


Johan

… är mest aktiv som provsmakare i BRIS, och kanske främst som huvudrollsinnehavare i Mystikhörnan där han spelar den ex- & egocentriske konspirationsteoretikern Morgan Månstråle. Hans största intresse är musik och han är med både i bandet Utflykten och technoduon J-Nilz & DJ Gazoline.


Macke

… spenderar det mesta av sin tid uppäten av vargar. Då och då är han med som provsmakare i BRIS, och han har även haft en stor roll i Mystikhörnan där han spelar inspelningsassistenten/hyresvärden Leffe.

Annons

18 reaktioner till “Om oss

  Greve Won Värnamo sade :
  1 oktober, 2012 kl. 09:14

  God morgon kamrater från söder!
  Mitt Namn är Hertig Won Värnamo och jag skriver i min mest euforiska stadie för astt förmedla min glädje här över Världens vida Webb. Jag är vad man i folkmunn kallar äcklig, men även en ständigt iaktagande internetknarkare som så fort tillfällen visar sig knarkar i sig allt mediamässigt som finns att tillgå. Nu skriver jag till er hillbillies från soliga södern för att gratulera er. ni har härmed vunnit mitt fulla intresse och stöd.
  era filmer tillhör den kategori som jag knarkar så mycket att det har börjat påverka mitt priivatliv. jag har börjat med tunga droger som Ibumetin och min katt Hasse har lämnat mig, kvar sitter jag nu i mitt slott utan bergvärme och med 56 kb/sek modem och håller mig varm av era filmer. på grund av att eran humor mäter sig med min på pricken skrattar jag så asbetsväggarna mjölar sönder i slottets norra vinge (ty endast där får jag uppkoppling)
  Så med dessa tänkvärda ord vill jag önska er lycka till i fortsättningen och fortsätta med detta på heltid. kyss på käbenet och må era tarmar alltid må väl.
  med välluktande Frälsningar // Grve Won Värnamo

  Greve Won Värnamo sade :
  1 oktober, 2012 kl. 09:17

  Tillåt mig att rätta mig själv innan internets onda ande visar sitt inavlade tryne. då jag i föregående elektroniska brev skrev att jag var hertig men hälsade vänligt som greve är ingen felstavning. ty jag tilldelats dessa två titlar av min moster och hennes gamla boxer Bruno. tack för att ni tog er tid att skumma igenom dessa rader och med detta önskar jag er en trevligt påsk.
  Hertig Greve Won Värnamo

  MrHibbins sade :
  18 oktober, 2012 kl. 20:13

  Tjena!

  Ville bara tala om att folket vill se en recension av Felix på filmen Hata Göteborg, vore grymt om Felix kunde fixa det!

  Fredrik sade :
  2 januari, 2013 kl. 15:22

  Skulle ni vara intresserade av att sprida er glädje på Whaam (www.whaam.com)? Jag jobbar för detta nystartade företag som har en tjänst där man delar med sig av sina bästa länkar. Länkar kan då vara vad som helst egenligen, videoklipp, artiklar, hemsidor o.s.v. Vi letar nu efter intressanta personer som kan göra länklistor vår vår sida med intressant innehåll. Det hade varit fantastiskt roligt om ni vill sprida er glädje genom våran sida också. Det kostar såklart ingenting. Hör av er till mig om ni har några frågor och tycker detta verkar intressant.

  Vänliga hälsningar,

  Fredrik Nederby
  whaam.com

  Niklas sade :
  7 oktober, 2013 kl. 03:13

  Recensera stockholm boogie

  daniela sade :
  9 december, 2013 kl. 17:10

  Hej! Jag ville bara sprida min kärlek till er allihop. Ni är GRYMMA!

  Niklas sade :
  4 januari, 2014 kl. 20:11

  du ska recensera fröken Sverige..
  sen kommer ju den glada överraskningen att det kommer en uppföljare till Sune i Grekland.
  fast denna film heter Sune på bilsemester, den tycker jag du ska se på bio och göra biosnack på…

  Frida sade :
  5 januari, 2014 kl. 19:06

  Halloj! Jag har kollat och följt dina recensioner sedan säkerligen ett år sedan och jag blir alltid så himla glad när jag ser att ni har lagt ut en ny video! Lova mig att aldrig sluta göra såna här videos- ni är helt enkelt bäst/ ett fan

  Sofia sade :
  29 januari, 2014 kl. 16:00

  Vittra – med Hip Hip Hora tjejen!

  Rasmus Hjortling Olofsson sade :
  3 april, 2014 kl. 09:50

  Kan Felix recensera Yu-Gi-Oh Ljusets pyramid snälla snälla

  Joel sade :
  4 maj, 2014 kl. 00:32

  Kan Felix recensera Hundraåringen?

  mathilda.94 sade :
  21 juli, 2014 kl. 22:26

  Hejsan hela Monte Fjanton gänget! En tjej från Skaune här som är sjuuuuukt impad av era insatser och älskar verkligen att se ”Felix recensserar” & ”B.R.I.S”. ill även dela med mig av en händelse jag och mina närmsta vänner var med om; det var en helt vanlig onsdag och vi gav oss in på att åka till Ullared, efter ca 5 h inne på det stället stack vi till shoppen bredvid där det då finns tv-spels shop och även ”vuxen-butik” och när vi lullar runder på tv-spels affären finner vi ”Wabbu” som CD-rom spel även en annan ”Dingo-pictures” film som är tydligen spel ”Ringaren i Notre Dame” och jag om min vän håller på att dö av allt garv!! Ett hett tips till er är då att köpa dessa spel och inkludera dessa till ert nya program ”Midnatts-Let’s play”.
  Från mig får ni alla 10 av 10!
  Ha D!
  MVH ett FAN från Ängelholm!

   Basse svarade:
   22 juli, 2014 kl. 02:26

   Tack för komplimangerna! 😀 Om vi kan få tag på något Dingo Pictures-spel kommer vi definitivt köra det i något avsnitt av Midnatts-Let’s Play!

  Johanna sade :
  6 augusti, 2014 kl. 10:58

  Eftersom att alla vet hur mycket Felix älskar Helena Bergström och Colin Nutley, så har jag hittat den perfekta filmen för er att recensera i framtiden! 😉

  http://www.sf.se/filmer/Medicinen/

  Have fun with watching this piece of shit for a movie! 😀 ❤

  Knas knasson sade :
  2 september, 2014 kl. 19:40

  Jag vet namnet på den sämsta filmen som felix har recenserat, det är sista sommaren eller hur

  Johannes Olsson sade :
  15 september, 2014 kl. 22:02

  Här har jag en as dålig svensk serie. som jag tycker ni borde recensera. det finns så många dåliga saker som jag vill gärna höra era kommentarer in denna filmen. Filmen heter ”Julia och Nattpappan”. Filmen utspelar sig i Skåne. Jag bifogade länkar till varje film och hur lång filmerna när. Hade varit kul om ni recenserade filmen jag kan också förstå hur långtråkigt det kan vara att titta så länge. Detta var bara ett förslag från mig.

  Del. 1 av 8 http://www.oppetarkiv.se/video/2133372/julia-och-nattpappan-avsnitt-1-av-8 56 min
  Del. 2 av 8 http://www.oppetarkiv.se/video/2133406/julia-och-nattpappan-avsnitt-2-av-8 28 min
  Del. 3 av 8 http://www.oppetarkiv.se/video/2133359/julia-och-nattpappan-avsnitt-3-av-8 29 min
  Del. 4 av 8 http://www.oppetarkiv.se/video/2133412/julia-och-nattpappan-avsnitt-4-av-8 60 min
  Del. 5 av 8 http://www.oppetarkiv.se/video/2133430/julia-och-nattpappan-avsnitt-5-av-8 28 min
  Del. 6 av 8 http://www.oppetarkiv.se/video/2133341/julia-och-nattpappan-avsnitt-6-av-8 29 min
  Del. 7 av 8 http://www.oppetarkiv.se/video/2133361/julia-och-nattpappan-avsnitt-7-av-8 52 min
  Del. 8 av 8 http://www.oppetarkiv.se/video/2133401/julia-och-nattpappan-avsnitt-8-av-8 54 min

  Tagoe sade :
  30 juni, 2015 kl. 10:10

  Hej Montefjanton Creations 😀

  Skulle inte Felix kunna Recensera Wallander – Skulden?
  P.S ni Grabbar är Grymma som fan 😀 tittar på er varje dag

  Ni är stora förebilder ☺

  Josef Boberg sade :
  28 september, 2016 kl. 22:36

  Fortsatt all Lycka till med Era värv !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s